محل تبلیغات شما
دانلود,پاورپوینت بررسی هویت در کالبد شهری ,pptx

تاریخ ایجاد 25/07/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 110   قیمت: 000 تومان     تعدادمشاهده  3


دانلود,پاورپوینت بررسی  هویت در کالبد شهری ,pptx
 
 
بخشی از مطلب
 
معیارهای شناخت و ارزیابی هویت کالبدی شهرها
     هویت کالبدی به معنای صفات و خصوصیاتی است که جسم شهر را از غیر متمایز کرده و شباهتش را با خودی آشکار می کند . این صفات باید به گونه ای باشد که جسم شهر ، در عین حفظ تداوم زمانی ، در حال تحول و تکامل نیز باشد و نهایتاً به پیدایش یک کل منجر شود . هویت کالبدی از نظر مفهومی با اصطلاحات "شخصیت " و " حس مکان"مترادف است . معیارهای ارزیابی هویت کالبدی به قرار زیرند : 
 ١ . تمایز / تشابه ، به معنای تمایز از غیر و تشابه به خودی 
٢ . تداوم / تحول ، به معنای پیوند با گذشته و عدم انقطاع ( تداوم معنی و ارزش های خودی ) در عین نوآوری و خلاقیت با توجه به شرایط زمانه ( خود ماندن ولی همان نماندن ) 
٣ . وحدت / کثرت ، به معنای پیوند میان اجزای متفاوت ، ناهمگون و حتی متضاد ، به گونه ای که در کنار هم یک کل را به وجود بیاورند . نظریه های زمینه گرایی و منطقه گرایی پایه نظری تفسیر و تشریح معیارهای فوق در حوزه های معماری و طراحی شهری هستند . 
 
در جهان امروز ، تلاش برای حفظ هویت ، یکی از منازعات اصلی ملتهاست . معماری و طراحی شهری نیز از این امر مستثنی نیستند . تجربه مکان ، خاطرات و وابستگی های آن ، امروزه ، امری دست نیافتنی محسوب می شود . زندگی شهری جدید ، انسان ها را کوچ نشین کرده است : اجداد بشر ، قرن ها در یک منزلگاه ماوا داشتند ، اما انسان های امروز ، بسیار پر تحرک هستند . تحولات زندگی امروز این پرسش را در ذهن مطرح می سازد که آیا هنوز هم مکان اهمیت دارد ؟ آیا با وجود شبکه های ارتباط از راه دور ، همچنان محتاج پیوندهای مکانی هستیم ؟ نمی توان این پیشرفت ها و تاثیرات آن را نادیده گرفت ، اما انسان تا زمانی که ماهیت خود را از دست نداده باشد ، به خاطره ، احساس ، خانه و وطن تعلق و نیاز خواهد داشت و خاطره در "لامکان "شکل نخواهد گرفت.
لذا ، آنچه مکان را متفاوت کرده و به آن معنی خودی می دهد ، همچنان اهمیت دارد و این ، معنای هویت کالبدی است : تمایز ناشی از شکل شهر که در هر شهر متفاوت و منحصر به فرد است . اما ، چگونه می توان هویت کالبدی را سنجید و پیشنهاداتی برای حفظ و ارتقا آن ارایه داد ؟ به منظور پاسخ به این پرسش ، ابتدا باید معیارهایی برای سنجش آنچه که هویت کالبدی مطلوب نامیده می شود ، تدوین گردد . هدف از مقاله حاضر ،  تدوین این معیارهاست . بدین منظور ، در حوزه ادبیات عام و خاص ، ابعاد معنایی هویت کالبدی مطالعه شده و پس از تدوین معیارهای مورد نظر ، کیفیت ها و نظریه هایی – در حوزه معماری و طراحی شهری – که این معیارها را تدقیق کرده و مفاهیم کاربردی آنها را نشان می دهند ، بررسی خواهند شد . 
نگرشی به مفهوم هویت 
هویت ، مقوله ای هنجاری و ارزشی است که بحث در مورد آن مستم ارزش گذاری و موضع گیری هنجاری است . در بسیاری از متون تخصصی و پژوهش ها ، مطالعه هویت در محیط مصنوع با توجه به نظریه های ادراک محیط و علوم رفتاری انجام شده است . در این پژوهش ها ،هویت به معنای احساس تعلق و اینهمانی با محیط در نظر گرفته شده و معیارهایی چون احساس امنیت ، خاطره انگیزی ، حس تعلق و وابستگی به منظور ارزیابی هویت تدوین شده و به کار رفته اند ( دانشپور ١٣٧٩٠ ) . ارزیابی این گونه معیارها اغلب از طریق مصاحبه با مردم و بررسی نظرات آنها انجام گرفته و در مرحله نهایی توسط پژوهشگر تحلیل شده و تبدیل به برخی مفاهیم طراحی شده اند . کتاب "سیمای شهر " لینچ ، مشهورترین نمونه این مطالعات است که بر مبنای اصول روانشناسی کشتالت انجام شده است . مفاهیم خوانایی و معنی که لینچ به آنها اشاره کرده است ناشی از شکل گیری تصویر محیط مصنوع در ذهن مردم و نحوه ادراک محیط توسط آنان است . او خوانایی را چنین تعریف می کند " غرض ما از خوانایی این است که به آسانی اجزای شهری را بتوان شناخت و بتوان آنها را در ذهن ، در قالبی به هم پیوسته به یکدیگر ارتباط داد " ( لینچ ١٢٠١٣٧٤٠ ) . به عبارت دیگر ، خوانایی ناشی از شکل گیری تصویر واضح محیط در ذهن ناظر است . او در تعریف " معنی " به عنوان یکی از محورهای پنج گانه ارزیابی یک "شهر خوب " نیز رویکرد مشابهی اتخاذ می کند . طبق تعریف : " معنی یعنی اینکه شهر تا چه اندازه آن ساختار ذهنی با ارزش ها و مفاهیم جامعه در ارتباط است . یعنی انطباق محیط با توانایی های احساسی و ذهنی و ساختارهای فرهنگی " (١٣٧٦،١٥٢). در این تعریف ، علاوه بر معیارهای سنجش خوانایی  (تجسم و شناسایی شهر در اذهان ساکنان ) انطباق تصویر ذهنی مذکور با ارزش ها و مفاهیم جامعه – یا خودی بودن – نیز مورد نظر است . 
 
در این رویکرد ، اگر چه احساس و ادراک انسانها از محیط ملاک عمل قرار می گیرد . اما نقش پژوهشگر به عنوانعامل جهت دهنده و تحلیل کننده اطلاعات ، بسیار اهمیت دارد و معمولا نتایج این نوع مطالعه ، بدون وجود پیش فرضهای ذهنی و نظریات روان شناسی قابل جمع بندی و تحلیل نمی باشد . از سوی دیگر ، حس انسان نسبت به محیط ، با توجه به زمینه های مختلف روحی و روانی و تجارب قبلی او بسیار متغیر بوده و حتی در طول عمر یک فرد نیز متفاوت است . جان لنک نقش و اهمیت علوم رفتاری را چنین نقد و تحلیل می کند : " اگر چه علوم رفتاری به وضوح به شکل گیری موضع هنجاری و شفاف ساختن مواضع ارزشی موجود کمک می کند ، ولی طبق تعریف نمی توانند تعیین کننده اهداف طراحی باشند . علوم رفتاری به شناخت وضع موجود ، فهم تمایلات جامعه و پیش بینی بهتر نتایج طراحی کمک می کنند . پیشنهادهای علوم رفتاری در این زمینه علمی نبوده و نمی تواند باشد . تا زمانی که طراحان چنین انتظاری را دارند استفاده از روشهای علوم رفتاری سودمند نخواهد بود " (لنگ، ١٣٨١) . 
روش دیگری که در مطالعه هویت محیط مصنوع به کار می رود ، روشی صرفا کالبدی و مبتنی بر مشاهدات پژوهشگر است . از آنجا که این رویکرد ،هویت به مفهوم نوعی حس و درک انسانی مطرح نیست ، می توان از مفهوم "هویت کالبدی " به جای هویت استفاده کرد . این واژه ترکیبی به طور کلی به معنای تفاوت و تمایز کالبدی محیط مصنوع است . این رویکرد سابقه تاریخی طولانی داشته و نمونه بارز آن را می توان در سفرنامه های سیاحان و مورخان مشاهده کرد . بسیاری از مطالعات تاریخی انجام شده در مورد شهرهای قدیمی ، مبتنی بر این روش است . بدین ترتیب ، خصوصیات کالبدی شهر مبنی مطالعه قرار گرفته و به عنوان تبلور ملموس تفکرات و دیدگاههای ساکنین آن بررسی می شود . تفاوت این رویکرد با مورد قبلی با یک مثال قابل درک می شود : قرار است هویت شهر و نیز با اصفهان مقایسه شود . اگر در این زمینه از رویکرد علوم رفتاری استفاده شود باید حس تعلق ساکنین و ارتباط و اینهمانی آنها با محیط زندگی شان مطالعه و ارزیابی شود که ممکن است در هر دو مورد نتیجه مشابهی بدست آید . اما مطالعه هویت کالبدی آن دو مستم بررسی خصوصیات متمایز کننده شکل شهر و بستر طبیعی آن دو است که وما متفاوت است . 
 
این رویکرد به مفهوم هویت ، در اصطلاحات "حس مکان " و " شخصیت " شهر بیان شده است . حس مکان واژه بحث انگیزی است که در ادبیات معماری و طراحی شهری زیاد به کار می رود و با مفاهیمی چون معنای مکان و هویت مکان مترادف تلقی شده است (193-179،Arefi 1999 ) . طبق تعریف :" اصطلاح حس مکان ، ترجمه مدرن عبارت لاتین روح محافظ مکان است . از نظر تاریخی این اصطلاح به یک مکان فیزیکی اشاره ندارد . روح مکان یا منحصر به فرد بودن منظر یا فضا با حضور یا حفاظت یک موجود ماوراء طبیعی تعریف می شود . ساکنان و بازدید کنندگان از آن مکان از حضور این موجود آگاه بوده اند و برای آن احترام قائل بودند و به طور منظم آن را تکریم می کرده اند " . 
" در قرن هجدهم هنگامی که جامعه ایده موجودات ماوراء طبیعی را مورد تردید قرار داد ، آن عبارت لاتین به معنای ذات یک مکان یا تاثیرات آن در نظر گرفته شد . این اصطلاح حتی بیشتر نیز تحول یافت . امروزه ، حس مکان بیانگر حال و هوای یک مکان است ". به عبارت دیگر ، این واژه در ادبیات کهن ، مفهوم شهودی ، ادراکی و ذهنی داشته ، اما به تدریج با از میان رفتن یا کمرنگ شدن افسانه ها و تبدیل مکان به کالا ، مفهومی ملموس و کالبدی یافته است. 
 


کلمات کلیدی مرتبط:
هویت در کالبد شهری ,pptx,دانلود,پاورپوینت بررسی هویت در کالبد شهری ,pptx,,بخشی از مطلب,,معیارهای شناخت و ارزیابی هویت کالبدی شهرها, هویت کالبدی به معنای صفات و خصوصیاتی است که جسم شهر را از غیر متمایز کرده و شباهتش را با خودی آشکار می کند . این صفات باید به گونه ای باشد که جسم شهر ، در ع,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود,پاورپوینت بررسی برنامه ریزی راهبردی،توسعه اجتماع محلی،در کلانشهر تهران,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی علل حاشیه نشینی و راه حل رفع تعارض با اصول شهرسازی ,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی تاریخ شهر و شهرنشینی ایران پیش از اسلام,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی تاریخ شهرنشینی و شهرسازی ایران,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی اقلیمی معماری و شهرسازی شهر مشهد,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی میدان عتیق خیابان جویباره اصفهان,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی فضاهای عمومی شهر فراصنعتی و نقش های در حال تغییر آنها,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی مدل های کمی در شهرسازی مدل تحلیل سلسله مراتبی (AHP),pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی مفهوم حس مکان در معماری و شهرسازی,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی حس مکان و تاثیرات آن در شهرسازی,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی نقش سبزراه در منظر شهری,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی تحلیل فضای شهری محله جلفا شهر اصفهان,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی نقش فضاهای عمومی در افزایش حس تعلق به محله نمونه موردی محله قبا و گلستان شرقی,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی اجزای مخفی دره سلیی,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی محله اختیاریه منطقه 3تهران ,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی شهرنشینی در جهان سوم و تنگناهای آن,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی شهر پرتراكم و توسعه پایدار شهری,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی تحلیل فضای شهری پارک دانشجو تهران,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی شناخت فضای شهری محله راسته کوچه شهر تبریز,pptx
دانلود,پاورپوینت بررسی پیامدهای اجتماعی و فرهنگی تابلوهای شهری بر محیط,pptx

دانلود,پاورپوینت بررسی سدهای خاکی,pptx

دانلود,پاورپوینت بررسی طراحی محیط در معماری شهری,pptx

دانلود,پاورپوینت بررسی برنامه ریزی شهری,pptx

، ,بررسی ,هویت ,pptx ,پاورپوینت ,دانلود ,دانلود پاورپوینت ,پاورپوینت بررسی ,pptx دانلود ,هویت کالبدی ,به معنای ,دانلود پاورپوینت بررسی ,pptx دانلود پاورپوینت ,پاورپوینت بررسی تحلیل ,پاورپوینت بررسی تاریخ

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Wilma's notes شرکت مشاوران فردای بهترآسیا- ایران شفI.C.A فروشگاه اینترنتی قائم رایانه 0123 وبلاگ آموزشی برندینگ وبازاریابی اینترنتی lyihugsayfi عربی متوسطه اول (عارفی) مقاله های روانشناسی و تفکر امیدوارانه simppikendli کارشناس رسمی دادگستری 96 dosneparce